Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6aFakultní škola Ostravské univerzity
Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6a,
je příspěvkovou organizací zřizovanou
Moravskoslezským krajem.
Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6a,
je příspěvkovou organizací zřizovanou
Moravskoslezským krajem.

Za Kájou Saudkem do Opavy

Třetího května jsme se s naší třídou sekundou B vydali do Opavy. Sešli jsme se před nádražím Ostrava-Svinov asi deset minut před osmou hodinou ranní. Do Opavy jsme dorazili kolem deváté a ještě před první zastávkou doplnili energii malou pauzičkou. Poté jsme se vydali do Slezského muzea. Program na hodinu a půl zajištěn :).

Po opuštění Slezského muzea jsme se přesunuli přes centrum Opavy (mimo jiné kolem rodného domu Petra Bezruče) do obchodního centra Breda Weinstein, kde jsme si dali pauzu a něco dobrého. No a potom už nenásledovalo nic jiného než náš hlavní program - exkurze za poznáním Káji Saudka, často nazývaného Komiksovým králem. Nejprve jsme si vyrobili vlastní jmenovku se superhrdinským jménem a vypracovali pár aktivit, při kterých jsme se dozvídali zajímavosti ze života komiksového krále. Dále jsme si každý vytvořili placku s libovolným komiksovým obrázkem, kterou jsme na konci dostali. Pracovali jsme ve skupinách, kdy jsme měli za úkol zvolit si komiksovou postavu, která se objevovala v různých komiksech vyvěšených po celém Domě umění. Tu jsme potom ve skupině měli nastudovat a snažit se ji propagovat v co nejlepším světle - argumentovat, proč právě námi vybraná postava je tou nejlepší. Pak jsme také hlasovali pro našeho favorita, ta skupina s nejvíce hlasy následně vyhrála cenu. Na konci naší prohlídky komiksovým světem jsme si ještě zahráli ve vlastním, živém komiksu; dobře jsme se u něj pobavili.

Pak nezbývalo než se vrátit zpátky. Cesta vlakem nám ubíhala rychle a než jsme se nadáli, už jsme čekali na tramvaj zpátky domů.

Nechceme mluvit za všechny, ale nám se tato exkurze líbila, trochu jsme si odpočinuly a hlavně se něco dozvěděly o Králi komiksů. Moc jsme si to užily a doufáme, že takovýchto exkurzí bude v budoucnu ještě víc :).

 

Hana Brožková a Klaudie Glaicová, sekunda B

Fotografie

Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6a,
je příspěvkovou organizací zřizovanou
Moravskoslezským krajem.
Programovali: SE-MO Data s.r.o.
Gymnázium Ostrava-Zábřeh, příspěvková organizace
Volgogradská 6a
700 30 Ostrava-Zábřeh
596 750 873