Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6aFakultní škola Ostravské univerzity
Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6a,
je příspěvkovou organizací zřizovanou
Moravskoslezským krajem.
Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6a,
je příspěvkovou organizací zřizovanou
Moravskoslezským krajem.

Ukážeme se?

Hlavním cílem kampaně je poutavou formou přiblížit mladým lidem význam techniky v každodenním životě a motivovat je ke studiu technických oborů. V rámci její propagace je vyroben exponát v podobě makety zlaté cihly (tzv. guerilla), který bude po dobu trvání kampaně putovat po středních školách. Cílem exponátu je získat od studentů nápady na budoucí inovace a nepřímo tak podpořit jejich kreativní a technické myšlení. Nejoriginálnější podněty k inovacím budou vyhodnoceny se zástupci z praxe a vybraní autoři budou odměněni finančními částkami a dalšími hodnotnými cenami.

Maketu zlaté cihly na závěr kampaně získá nejúspěšnější střední škola, která se bude moci pyšnit titulem „Inovativní střední škola hodnocena Fakultou strojní VŠB-TUO“. Naše škola projevila zájem o účast v této kampani. Exponát makety zlaté cihly byl ve škole vytaven od 8. do 13. února.

Přemýšlejte tedy nad tím, co byste chtěli zlepšit, jak by se to dalo realizovat, kde by se to dalo použít. Vaše návrhy a nápady zpracujte tak, abyste je mohli odevzdat a zapojit se tak do soutěže s ostatními. Fantazii se rozhodně meze nekladou! Vaše nápady a podněty na budoucí inovace máte možnost zasílat prostřednictvím elektronického formuláře na webu soutěže až do 18. dubna 2018! Limitující je pouze věk soutěžícího (od 15 do 20 let) a rozsah popisu inovace (max. 1000 znaků vč. mezer). Musí se jednat o inovaci technického charakteru a vaše myšlenka musí být původní.

Podrobná pravidla soutěže: https://ukazse.net/pravidla-zlata-cihla.pdf

webové stránky kampaně https://ukazse.net/

 

vyučující fyziky

Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6a,
je příspěvkovou organizací zřizovanou
Moravskoslezským krajem.
Programovali: SE-MO Data s.r.o.
Gymnázium Ostrava-Zábřeh, příspěvková organizace
Volgogradská 6a
700 30 Ostrava-Zábřeh
596 750 873