Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6aFakultní škola Ostravské univerzity
Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6a,
je příspěvkovou organizací zřizovanou
Moravskoslezským krajem.
Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6a,
je příspěvkovou organizací zřizovanou
Moravskoslezským krajem.

Studenti kvinty pokořili krajská kola přírodovědných olympiád

Josef Knápek a Radomír Mielec z kvinty dosáhli v letošním školním roce skvělých umístění v mnoha přírodovědných soutěžích. Na slavnostním vyhlášení nejúspěšnějších účastníků krajských kol olympiád jim byly v sále zastupitelstva Moravskoslezského kraje předány ceny a diplomy, které podtrhují jejich vynikající úspěchy v matematice, fyzice a v astronomii.

Josef Knápek získal v letošním roce 2. místo v krajském kole Fyzikální olympiády, 3. místo v krajském kole Matematické olympiády, 2. místo v krajském kole Astronomické olympiády kategorie C-D a 5. místo v krajském kole Astronomické olympiády kategorie A-B. V kategorii C-D Astronomické olympiády postoupil Josef do celorepublikového finále, kde se umístil na 9. místě. Zaručil si tak postup na soustředění Astronomické olympiády a je kandidátem reprezentačního týmu České republiky na mezinárodní Astronomické olympiádě, která se bude konat v říjnu v Rumunsku.

Podobných úspěchů dosáhl letos i druhý student kvinty Radomír Mielec, který získal 16. místo v krajském kole Fyzikální olympiády, 2. místo v krajském kole Matematické olympiády, 3. místo v krajském kole Astronomické olympiády kategorie C-D a i v kategorii A-B. V této kategorii poměřoval své síly se soutěžícími o dva až tři roky staršími, přesto úspěšně reprezentoval naši školu ve finále, kde získal 13. místo.

Oba studenti kvinty si zaslouží obrovský obdiv za jejich opakované a stále se zlepšující výsledky v široké škále přírodovědných soutěží.

 

Mgr. Lenka Plachtová

 

Odkaz na fotku: http://www.gvoz.cz/clanek/slavime-uspechy-v-astronomicke-olympiade/ 

           

Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6a,
je příspěvkovou organizací zřizovanou
Moravskoslezským krajem.
Programovali: SE-MO Data s.r.o.
Gymnázium Ostrava-Zábřeh, příspěvková organizace
Volgogradská 6a
700 30 Ostrava-Zábřeh
596 750 873