Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6aFakultní škola Ostravské univerzity
Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6a,
je příspěvkovou organizací zřizovanou
Moravskoslezským krajem.
Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6a,
je příspěvkovou organizací zřizovanou
Moravskoslezským krajem.

Sportovní úspěchy našich žáků

V úterý 1. 11. se v Opavě konalo krajské finále středních škol ve stolním tenisu. Naši školu reprezentovali Jakub Plachta, Vojtěch Molin, Pavel Kraus a Petr Slatinský.

Turnaje se zúčastnilo sedm škol, vítězů okresních kol. Ve skupině byla pro nás nejtěžší SŠ z Frenštátu, kterou jsme porazili 4:3; další soupeře z Krnova a Opavy jsme porazili bez větších problémů.  

Semifinále bylo bojem nervů. Nastoupili jsme proti gymnáziu z Frýdlantu.  Mezi rozhodující zápasy patřila čtyřhra, kterou jsme prohráli sice 3:0, ale vždy jen o dva body. V souboji jedniček obou týmů, který rozhodoval o postupu do finále, se našemu Jakubovi Plachtovi nedařilo tak, jak jsme si představovali. Jakub prohrál jen o pár míčků, tudíž jsme hráli o 3. místo opět s Frenštátem, který jsme porazili 4:1, a získali tak bronzové medaile.

Všem hráčům patří velké poděkování za vzornou reprezentaci školy.

Ve středu 2. 11. se konalo okresní finále v basketbalu chlapců, kterého se zúčastnili vítězové základních kol ostravských SŠ. Turnaj byl obsazen pěti týmy, hrálo se systémem každý s každým. Mezi favority patřila také naše škola i přes neúčast našeho nejlepšího hráče Jiřího Štěpánka.

Náš tým ve složení Jan Vrobel, Petr Mitura, Michal Baranec, Tomáš Baranec,  Ondřej Veselý, Jan Vysloužil a Lukáš Holčapek  nejprve porazil SPŠ Strojní a SŠ Elektrotechnická velkými rozdíly, ale potom narazil na domácí tým Gymnázia Hladnov, který patřil také mezi favority. Utkání bylo, jako vždy, velmi nervózní, a proto rozhodovala každá chyba. Naše družstvo vyhrálo rozdílem pěti bodů. V posledním zápase jsme nastoupili proti nejtěžšímu soupeři - Vítkovické střední. Utkání skončilo 14:14, ale díky tomu, že Vítkovická prohrála s Hladnovem, jsme tento turnaj vyhráli.

Škoda jen, že letos jsou pravidla postupu do krajského kola nastavena jinak než v minulých letech, protože se hraje republikové finále a následně světový šampionát, a tyto turnaje mohou hrát jen ročníky 99-02. Přesto patří velký dík všem hráčům.


Mgr. Zdeněk Pospíšil 


Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6a,
je příspěvkovou organizací zřizovanou
Moravskoslezským krajem.
Programovali: SE-MO Data s.r.o.
Gymnázium Ostrava-Zábřeh, příspěvková organizace
Volgogradská 6a
700 30 Ostrava-Zábřeh
596 750 873