Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6aFakultní škola Ostravské univerzity
Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6a,
je příspěvkovou organizací zřizovanou
Moravskoslezským krajem.
Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6a,
je příspěvkovou organizací zřizovanou
Moravskoslezským krajem.

Naši žáci zazářili v matematických soutěžích

Vynikajících výsledků dosáhli žáci naší školy v okresním kole Matematické olympiády, kat. Z6 – Z8, které se konalo 5. 4. 2016 na Wichterlově gymnáziu v Ostravě-Porubě.

V kategorii Z6 získali plný počet bodů Daniel Chrenko, Tomáš Kuras a Tomáš Skála, kteří obsadili spolu s dalšími deseti žáky 1. místo. Mezi úspěšné řešitele v této kategorii se zařadilo ještě dalších 9 žáků naší primy.

V kategorii Z7 obsadili 1. místo rovněž bez ztráty bodu dva žáci našeho gymnázia, a to Josef Knápek a Radomír Mielec. Dalšími úspěšnými řešiteli byli Viktorie Barčová a Ivan Masaryk, všichni ze sekundy.

Také v kategorii Z8 máme úspěšné řešitele: Ondřeje Zhasila, Zdeňka Legerského a Alexandru Reiblovou z tercie A.

Bezchybně řešilo úlohy okresního kola Matematické olympiády celkem 20 žáků, čtvrtina z tohoto počtu byli žáci primy a sekundy našeho gymnázia a tím jsme se podělili o prvenství spolu s Wichterlovým gymnáziem.

 

Každoročně si naši žáci měří své znalosti v mezinárodní matematické soutěži KLOKAN. Letos byli velmi úspěšní.

V kategorii Benjamín získal s plným počtem bodů (120) Josef Knápek (2.) 1. místo nejen v rámci celého Moravskoslezského kraje, ale i v mezinárodním měřítku. V téže kategorii obsadili Jan Ujházy z primy a Radomír Mielec ze sekundy 11. a 12. místo mezi ostravskými žáky.

V kategorii Junior se Jaromír Hrubý (6.B) umístil na 10. místě a Vojtěch Cuberek (5.A) na 11. místě mezi žáky všech ostravských středních škol.

 

Naši žáci z vyšších ročníků navázali na úspěchy svých mladších spolužáků v matematických soutěžích a ukázali, že matematiky se není nutno bát.

V krajském kole Matematické olympiády, kategorie Z9, se Klára Horáková (kvarta A) umístila na 3. místě a její spolužačka Lucie Kunčarová byla další úspěšnou řešitelkou.

Mezi tradiční matematické soutěže patří mezinárodní týmová soutěž Matematický náboj, která se každoročně koná ve státech střední Evropy. V pátek 15. dubna odjela do Opavy soutěžit dvě naše družstva. Družstvo žáků kvinty A ve složení Vojtěch Cuberek, Pavel Kraus, Vojtěch Molin, Petr Slatinský a Jan Vysloužil letos v kategorii Junioři sbíralo cenné zkušenosti. Náš druhý tým sestavili maturanti Dušan Janiš, Petr Dostál (oktáva A), Anna Maňásková, Filip Lapuník (oktáva B) a spolu s nimi Jan Hertl ze septimy B. V kategorii Senioři obsadil tento tým v oblastním kole 5. místo, v České republice (v konkurenci téměř 100 soutěžních týmů) pěkné 27. místo. Naše soutěžící těší zejména to, že všechna družstva ostatních ostravských gymnázií skončila až za naší školou.

 

Máme radost a všem BLAHOPŘEJEME!

 

za PK matematiky Hana Kahánková

Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6a,
je příspěvkovou organizací zřizovanou
Moravskoslezským krajem.
Programovali: SE-MO Data s.r.o.
Gymnázium Ostrava-Zábřeh, příspěvková organizace
Volgogradská 6a
700 30 Ostrava-Zábřeh
596 750 873