Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6aFakultní škola Ostravské univerzity
Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6a,
je příspěvkovou organizací zřizovanou
Moravskoslezským krajem.
Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6a,
je příspěvkovou organizací zřizovanou
Moravskoslezským krajem.

Kvintáni piráty alpských sjezdovek

Zatímco si zbytek školy lámal hlavu nad Matematickým klokanem, obě naše kvinty vyrážely 17. března za dobrodružstvím v podobě 7 denního lyžařského kurzu. Komu by se nechtělo vyměnit na pár dní ostravský smog za čerstvý vzduch na prosluněných svazích východního Tyrolska? Přiznejme si to, lákavá je pro nás, pro studenty, především představa zahození školních povinností. A navíc, kdy jindy dostaneme další příležitost podniknout něco společně jako třída?

Desetihodinovou cestu do Rakouska, která uběhla překvapivě rychle, si krátil každý po svém. Sledováním filmů, posloucháním hudby, obdivováním krajiny nebo také podivně pojmenovanou, avšak velmi příjemnou, hrou na chleba, jejímž cílem je co nejrychleji usnout.

Do malebného Lienzu jsme dojeli pár minut před 7. hodinou večerní, z čehož je zřejmé, že „lyžovačka“ mohla započít až následujícího dne.

Na své si přišli úplní začátečníci i velmi pokročilí lyžaři. Na svah vyrážel každý s jiným cílem. Někteří měli v plánu sjíždět černé tratě bleskovou rychlostí, jiní se kochat dech beroucími výhledy a byli i tací, co přizpůsobili svou rychlost strachu z možného pádu (ehm, třeba já). Nejenže jsme si na sjezdovce zdokonalovali svou lyžařskou techniku, ale němčináři měli také konečně příležitost uplatnit svou (ne)znalost jazyka v praxi (a to především při objednávání špaget či proslulého Germknödelu).

Bez pádu se to samozřejmě neobešlo, ale k (ne)plánovaným ztrátám naštěstí nedošlo, a tak jsme se do školních lavic vrátili v plném počtu a s nezapomenutelnými zážitky.

 

Klára Horáková, kvinta A

Fotografie

Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6a,
je příspěvkovou organizací zřizovanou
Moravskoslezským krajem.
Programovali: SE-MO Data s.r.o.
Gymnázium Ostrava-Zábřeh, příspěvková organizace
Volgogradská 6a
700 30 Ostrava-Zábřeh
596 750 873