Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6aFakultní škola Ostravské univerzity
Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6a,
je příspěvkovou organizací zřizovanou
Moravskoslezským krajem.
Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6a,
je příspěvkovou organizací zřizovanou
Moravskoslezským krajem.

Best in English 2016/2017

Online jazyková soutěž, která se až do loňského ročníku jmenovala Angličtinář roku a do které se 30. listopadu 2016 zapojilo 22 studentů ze septim a oktáv, proběhla poprvé pod mezinárodním názvem Best in English.

Šedesátiminutový test sestavený na úrovni B1 – C1 podle Společného evropského referenčního rámce pro jazyky obsahoval gramatiku, poslech a orientaci v textu.

Podle organizátorů  - specialistů z jazykové školy Akcent International House Prague zasedlo k testu ve stejný čas 15 107 studentů v 683 školách ve 28 zemích. Studenti mohli získat celkem 124 bodů, celkový vítěz ztratil jen půl bodu. Průměrně studenti získali 89 bodů. Pokud dosáhli více než 100 bodů, je jejich angličtina na úrovni B2.

Naším nejúspěšnějším studentem se stal Petr Dvořáček z oktávy A. Velmi náročný test zvládl na vynikajících 115 bodů a obsadil 171. místo mezi studenty v České republice a v celkovém pořadí mezi všemi zúčastněnými studenty skončil na 433. místě.  (Jestliže shodný počet bodů získalo více studentů, rozhodoval o konečném pořadí rychlejší čas vyplnění testu.) Stobodovou hranici překonalo kromě Petra ještě dalších 8 studentů.

Do soutěže o nejlepší školu pak vždy vstoupilo 5 nejlepších studentů z dané školy. Naši studenti obsadili 9.místo v Moravskoslezském kraji (dohromady v kraji soutěžilo 901 studentů z 33 středních škol), 86. místo v České republice (z 310 škol) a 182. místo ze všech zúčastněných škol.

Dosažené výsledky dokazují, že našim studentům angličtina jde a obstojí i v mezinárodní konkurenci.

Všem studentům děkujeme za snahu a potěšující výsledek a Petrovi upřímně blahopřejeme.

 

Radka Piňosová za PK AJ

 

Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6a,
je příspěvkovou organizací zřizovanou
Moravskoslezským krajem.
Programovali: SE-MO Data s.r.o.
Gymnázium Ostrava-Zábřeh, příspěvková organizace
Volgogradská 6a
700 30 Ostrava-Zábřeh
596 750 873